Din hälsa i goda händer

Varning för bedrägeriförsök

Varning för bedrägeriförsök mot äldre

En eller flera personer som utger sig för att vara läkare har kontaktat äldre patienter och säger att de ringer från Capio, eller annan vårdgivare.

Personerna har försökt få patienter att beställa och köpa dyra mediciner från utlandet. Personerna har även erbjudit dem att hjälpa till med beställningen om de lämnar betalnings- och kontouppgifter, alternativt skickar pengar till postadress.

Vi vill nu uppmana dig att aldrig lämna kontonummer eller betalningsuppgifter via telefon, eller skicka pengar till postadresser. Vi som vårdgivare frågar aldrig efter dessa uppgifter vid telefonsamtal. Betalning till vården sker alltid direkt vid vårdtillfället eller med faktura. Mediciner betalas på apoteken.

Om du misstänker att du, eller en anhörig, råkat ut för en falsk läkare ska du ringa polisen på 114 14 och göra en anmälan. Kontakta också den vårdinrättning som bedragaren eventuellt säger sig representera.

Vänliga hälsningar, Capio Närsjukvård

Aktuellt

Fästingsäsongen är här.
Nu vaccinerar vi mot TBE!

Fästingburen hjärninflammation, TBE, finns i stora delar av Sverige, men även i Centraleuropa, de baltiska länderna, Åland och Ryssland. Du kan bli smittad av TBE redan i april och så sent som i oktober. För att få ett så bra skydd som möjligt bör du ta de två första doserna före april.

  • Dos ett.
  • Dos två, en-tre månader efter dos ett.
  • Under 60 år: Dos tre, fem-tolv månader efter dos två.
  • Över 60 år: Dos tre, två månader efter dos två.
  • Över 60 år: Dos fyra, fem-tolv månader efter dos tre.

Tider och priser

Aktuellt

Man läser sin journal via nätet.
Journalen via nätet

Du som är 18 år eller äldre kan nu läsa information ur din eller ditt barns journal via 1177 Vårdguidens e-tjänster. Du får bland annat tillgång till journalanteckningar, vårdkontakterdiagnoser och vissa provsvar.

För att komma åt informationen behöver du logga in med e-legitimation på 1177.se

Läs mer om hur tjänsten fungerar här.